
Csoki Tarte/alchri:
A tarte tésztájához: 125 gramm puha vaj, 8 deka porcukor, 1 csipet só, 1 tojás, 125 gramm liszt
A csokis masszához: 10 deka keserücsoki, 10 deka vaj, 3 deka kakaó, 3 tojás, csipet só, 9 deka cukor, 1 tk. reszelt narancshéj,80 gramm 25%-os tejföl, 2 ek. mandulalikör
120 ml tejszín, 3 deka nugátos csoki
A vajat a cukorral, sóval, tojással összekeverni, majd a lisztet beleszitálni. Összegyúrni és egy golyót formálni belöle, foliába csomagolva a hütöben 2 órát állni hagyni.
Utána kinyújtani és egy 24 cm-es átméröjü kivajazott formába tenni. Villával megszúrkálni és sütöpapírt rátenni és lencsével vagy babbal vagy más nehezékkel lenyomva, 190 fokon, 15 percig elösütni.
Közben a csokis masszát elkésziteni. A csokit a vajjal egy kis lábosban felolvasztani, a kakaóport beleszórni. A tojást a cukorral, csipet sóval, narancshéjjal habosra keverni. A felolvadt csokihoz önteni, a likört és a tejfölt is hozzákeverni.
Az elösütött tésztára önteni és 160 fokon alulról a 2. sínen még 30 percig sütni. A formában lehülni hagyni, majd a felvert habot a tetejére kenni és nugátcsokireszelékkel megszórva tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése